Negresa cu cafea

de adriana65 in Prajituri, 27 Mar 2014 | 12843 vizualizari

 

Textura acestei prăjituri este minunată: umedă la interior, dulce atât cât trebuie şi cu o notă finală de aromă de cafea ce desăvîrşeşte gustul acestei prăjituri.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • - 4 ouă
  • - 300 g zahăr tos
  • - 375 g făină
  • - 200 ml ulei
  • - 300 ml lapte
  • - 4 linguri cacao
  • - 1 linguriţă praf de copt
  • - 1 linguriţă extract de vanilie (opţional)
  • Ingrediente pentru sosul de cafea:
  • - 400 ml lapte
  • - 175 g zahăr tos
  • - 2 linguri cacaco
  • - 50 ml cafea turcească foarte concentrată
  • - 20 g unt

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu cafea:

Se încălzeşte cuptorul la 180 de grade C.

In vasul mixerului, la viteză maximă, se bat ouăle întregi cu zahărul până devin spumoase. Se coboară viteza mixerului la o treaptă inferioară şi se adaugă jumătate din cantitatea de lapte şi ulei. 

Făina se amestecă cu cacaco şi praful de copt. Jumătate se adaugă în vasul mixerului.Se pune restul de lapte şi ulei apoi amestecul de făină cu cacaco. Se pune şi extractul de vanilie, se omogenizează .

Aluatul se pune într-o tavă de 26/25 cm tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor pentru 35 de minute (pentru siguranţă faceţi proba cu scobitoarea).

Intre timp se prepară sosul: toate ingredientele  se pun într-o crăticioară cu fund dublu şi se fierb la foc mic 10 minute. Se răcoreşte puţin apoi se repartizează încet, lingură cu lingură, pe suprafaţa prăjiturii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

adriana65 1

03.06.2014, 18:08

Miriam,imi pare foarte rau ca nu ti-a placut prajitura. Prajitura aceasta este fara nuci, stafide, ciocolata. Asa este reteta. Glazura nu este glazura ci este un sos mai gros de cafea, asa cum se vede din poze si asa cum am precizat in continutul prajiturii.

tarasmariana 1

23.06.2014, 06:23

Rahela Velicu 1

17.06.2021, 14:39

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Negresă de post